Arabian Nights

I slotspelet Arabian Nights kastas du rakt in i mystikens värld. I den sammetsmjuka svarta arabiska natten omges du av orientalisk musik, och stjärnorna lyser upp den mörka natten. Spänningen stegras i Arabian Nights när du kommer närmare och närmare den stora potten. Denna spelmaskin är ett klassiskt slotspel från spelutvecklaren Net Entertainment. När de lanserade spelet 2005 var det deras första spel med progressiv jackpot och under åren som gått har det betalats ut åtskilliga miljoner. Temat i spelet är som namnet vittnar om arabiska nätter som i Tusen och en natt, Aladdins lampa och andra klassiska sagor med Orienten i fokus.

Arabian Nights, scatter och free spins

Arabian Nights har 10 vinstlinjer på fem hjul. Som sig bör i ett klassiskt slotspel delas det ut free spins. Oljelamporna är spelets scatter och om du ser tre eller fem av dessa belönas du direkt med 15 free spins, och under dessa gratisrundor tredubblas alla vinster. Håll utkik efter Alladins lampa, för du kan få ännu fler free spins även under ett gratissnurr. En fördel med alla gratissnurr är att du kan fortsätta spela och jaga den åtråvärda jackpotten utan att spela för dina egna pengar.

Trots att Arabian Nights har några år på nacken fortsätter det att vara en populär spelmaskin. Hade det producerats i dag kanske grafiken skulle ha varit annorlunda, men som det är nu har det sin egen charm och passar utmärkt till temat. En annan detalj som kanske hade varit annorlunda är jackpotten. Som det är nu vinner man den i det ordinarie spelet och inte på en speciell spelskärm. Varje gång du satsar pengar går några procent till den progressiva jackpotten, vilket betyder att återbetalningen för de andra vinsterna går ner några procent och att jackpotten är värd att jagas.

Den arabiska mannen och jackpotten

Den arabiske mannen i turban är symbolen för spelet vilda symbol. Han kan ersätta alla symboler utom scattern som är oljelampan. Alla vinnande kombinationer i Arabian Nights som skapas med hjälp av spelets vilda symbol betalar ut dubbelt. Mannen i turbanen kommer du också att behöva för att nå den åtråvärda växande jackpotten. För att vinna den progressiva jackpotten ska du ha satsat maxinsatsen och lyckats hålla dig så väl med den arabiske mannen att du får se fem stycken av honom i rad. Här kan vinsten röra sig om flera miljoner kronor!

I många kretsar talas det om att Arabian Nights är ett av de spel som har den bästa progressiva jackpotten. Vad du bör tänka på för att nå den är att du ska spela maxinsatsen per spinn. Dessutom lönar det sig bäst att spela när jackpotten ligger på runt 10 miljoner kronor. Ha därför lite koll på hur hög jackpotten är och när det lönar sig att satsa maxinsatsen. Vinståterbäringen till spelarna ligger på runt 95% vilket räknas som ganska hög. Den fasta jackpotten är inte dum den heller. Den ligger på 10000 mynt.
Arabian Nights har en jackpott som väntar

Lätt att lära sig

Om du tycker Arabian Nights verkar intressant och du tycker om enkla slotspel utan krångligheter kommer du säkert att fastna för Arabian Nights, för även om det är enkelt ligger den progressiva jackpotten där och ger dig spänning utan dess like. Förutom nämnda symboler kommer du också att hitta kameler, beduintält, svärd, sultanens hatt och arabiska tofflor. Myntvärdet är fast och ligger på 0,50 euro och du väljer själv insatsen. Följ med du också och upptäck den sammetssvarta spännande natten i Orienten, för det är så lätt att lära sig att du kan börja spela på en gång, eller provspela om du föredrar det.